Strängby/Spiik Mat & Kreation

www.matochkreation.se

Modern och medveten gastronomi med fokus på matupplevelse

Två kockar som kompletterar varandra genom sina olikheter:

Douglas Spiik - den kreativa, innovativa kocken med gedigna kunskaper i molekylär gastronomi. Har arbetat som internationell domare i matlagningstävlingar och utbildar kocklandslag runt om i Europa. Douglas är även medlem i Culinary Team West.

David Strängby - organisatören och pedagogen, med sex år som lärare på kockgymnasium. En erfaren kock som har förmåga att förklara vad som händer under matlagningen, varför man gör som man gör.

Molekylär gastronomi låter avancerat - vad är det?

Det handlar om kokkonst som bygger på kunskapen om biologiska, kemiska och fysiska processer när man lagar mat. Man kan också säga att det kombinerar kockens ”know how” med vetenskapsmannens ”know why”.

Ger svar på varför vissa ingredienser passar så bra ihop. Och hur man kan förstärka eller förbättra smak, konsistens och utseende hos råvaran.

Det som utmärker Mat & Kreation är viljan att kommunicera vad som händer under matlagningen, dela med sig av kunskap och tricks för att uppnå bästa smak, konsistens och utseende. Och utnyttja råvarans alla delar utan spill, av ekonomiska skäl men lika mycket med tanke på miljön.

Exempel på vad Mat & Kreation erbjuder:

Hemmakocken som startades av David och sedan utökades med Douglas. Kockarna kommer hem och lagar mat i ditt kök, presenterar och serverar den för gästerna och tar hand om efterarbetet. Allt sker i samarbete med dig som värd.

Aktiv matlagning innebär att tillsammans med andra laga mat hemma eller i en matlagningsstudio. Man lär sig om råvarornas betydelse, upplägg och olika smakkombinationer. Och aktiviteten passar både nybörjare och mer erfarna matlagare.

Tillbaka till utställare

 

Våra partners

Göteborg & Co Turistrådet Västsverige higab Livsmedels acceleratornSträngby och Spiik Expo Möbler CanblinotGöteborgs Stads Parkeringsaktiebolag Lises Lundström Event Production Reinerson Media